sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Valkosuklaakakku browniella


Kodin Kuvalehden sivuilta löytyi maukkaan kuuloinen valkosuklaakakku resepti, jossa pohja oli suklaabrownieta. Käsittääkseni resepti oli voittanut Kodin Kuvalehden suklaaherkkukilpailun, eikä ihmekään, koska kakku oli herkullista!

Browniepohja vadelmilla odottamassa valkosuklaakerrosta

Kerroksien väliin tuli vadelmia, jotka toivat kakkuun mukavasti kirpeyttä ja raikkautta. Minä rakastan hedelmiä ja marjoja jälkiruoissa, joten vadelmat sopivat minun makuuni erittäin hyvin. Ohje kehotti tarjoamaan kakun marjojen kanssa, mutta ylimääräiset marjat jäivät kauppaan, joten kakku tuli syötyä ihan sellaisenaan. Voisin kuvitella marjojen sopivan kakun kanssa oikein hyvin, mutta hyvin se maistui ilmankin niitä.

Kakun tulee olla jääkaapissa yön yli ja tämä kyllä kannattaa. Tein kakun aamupäivästä ja iltapäivästä oli jo pakko maistaa kakkua. Seuraavana päivänä kakku maistui vieläkin herkullisemmalta, joten malttakaa olla syömättä kakkua tekopäivänä.


Valkosuklaakakku browniella

Brownie-kerros100 g voita
100 g tummaa suklaata (70%)
2 munaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta (esim. VanHouten)
¾ dl vehnäjauhoja (AnniHelena)
2 dl vadelmia

Juustokakkukerros100 g valkosuklaata
1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (200 g) ranskankermaa
2 munaa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
pari tippaa vaniljauutetta (oman maun mukaan, kannattaa maistella)

1. Leikkaa 24–26 senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele halutessasi kevyesti.

2. Sulata tumma suklaa ja voi miedolla lämmöllä hellalla kattilassa. Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi kaakaojauhe jauhoihin. Lisää muna-sokeriseokseen sula voi-suklaaseos. Sekoita varovasti. Nostele varovasti joukkoon jauhot.

3. Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Ripottele päälle vadelmat. Paista uunin alatasolla 175 asteessa 15 minuuttia.

4. Valmista sinä aikana juustokakkuseos. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma notkeaksi. Lisää joukkoon munat yksi kerrallaan. Sekoita massaan sokeri, vaniljasokeri ja vaniljauutetta. Sekoita sulaan suklaaseen lusikallinen juustoseosta ja vasta sen jälkeen sekoita nopeasti suklaa lopun juustoseoksen joukkoon.

5. Ota vartin jälkeen brownie uunista ja laske lämpötila 160 asteeseen. Kaada juustoseos brownien päälle ja jatka paistamista, kunnes juustoseos ei ole enää juoksevaa, noin puoli tuntia. Kokeiltaessa tutisee kevyesti. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä, sitten jääkaapissa yön yli.

6. Leikkaa kakun reunat irti vuoan seinämistä ohutteräisellä veitsellä ja nosta kakku tarjoiluvadille. Tarjoile marjojen kera.

Ohje Minna Salin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti