tiistai 23. lokakuuta 2012

Toscakakku


Pari viikkoa sitten tein toscakakkua Kinuskikissan reseptillä. Meillä ei ollut ruokokidesiirappia, joten vaihdoin sen ruokokidesokeriin. Lisäksi lisäsin pohjaan purkin ananasmurskaa, koska se on aikaisemmin tuonut mehevyyttä muuten aika tylsään pohjaan. Mielestäni lopputuloksena oli liian makea kakku, mutta muut syöjät kyllä kehuivat sitä hyväksi. Alla olevaan reseptiin laitoin 1/2 dl vähemmän sokeria kuin itse laitoin, jotta kakusta ei tulisi niin makea. 


Toinen moka kakussa oli se, että keskusta pohjasta jäi hieman raa'aksi. Yleensä raaka taikina on ällöttävää, mutta jotenkin se ei haitannut niin paljoa toscakakussa. Minä paistoin kakkua noin 20 minuuttia, joten laitoin alla olevaan ohjeeseen ohjeelliseksi ajaksi 20-25 minuuttia.

Kuorrute ja pohja jäähtymässä
Pari päivää sitten näin Sikke Sumarin ohjeen toscakakulle, joka vaikutti hyvältä. Ehkä sitten ensi kerralla kokeilen sitä onnistuneemman toscakakun toivossa.


Toscakakku

Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl ruokokidesokeria (tavallinen hienosokerikin käy)
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
2 dl maitoa
1 purkki ananasmurskaa

Kuorrutus:
100 g voita
150 g mantelilastuja
1 ½ dl ruokokidesokeria
1 ½ dl kermaa


Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele reunat.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää munat yksitellen nopeasti sekoittaen. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. Lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Lisää ananasmurska.

Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 180 asteessa uunin keskitasolla 20-25 minuuttia.

Valmista kuorrutus pohjan paistuessa. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä välillä sekoitellen noin 10 minuuttia.

Jäähdyttele kuorrutetta, kunnes se muuttuu paksummaksi, mutta on yhä levittyvää. Voit nopeuttaa jäähtymistä kylmässä vesihauteessa. Näin seos ei valu vuoan ja pohjan reunojen väliin. Levitä kuorrute pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa.

Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoilulautaselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti