sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Punajuuri-vuohenjuustopaistos




Punajuuri-vuohenjuustopaistos sopii niin hyvin pimeneviin syysiltoihin. Olen vasta viimevuosina alkanut tykätä sekä vuohenjuustosta että punajuuresta, joten paistos on eräänlainen supercombo minun makuuni. Minulla nimittäin on tapana, että kun alan tykätä jostain uudesta ruoasta, niin sitten tykkään siitä ihan liikaa. Joskus teininä aloin tykätä aurinkokuivatuista tomaateista ja sen jälkeen söin niitä ihan koko ajan. Muutama vuosi sitten aloin tykätä artisokista ja nykyään syön niitä viikoittain. Vuohenjuusto on toinen nykyinen suosikki, joten uuden herkun punajuuren kanssa se on ehdoton hitti. Kaiken lisäksi vuoka on uskomattoman helppo tehdä. Resepti on mustapippuri.fi sivustolta. 



Punajuuri-vuohenjuustopaistos
4:lle hengelle

500 g kuorittuja kokonaisia punajuuria
1 rkl hunajaa
2 oksaa tuoretta rosmariinia
1-2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 dl kuohukermaa
200 g vuohenjuustoa (esim. Riblaire)

viimeistelyyn:
tuoretta rosmariinia

Raasta punajuuret raastimen karkeimmalla terällä. Sekoita kulhossa raasteen joukkoon hunaja, hienonnettu rosmariini, suola sekä mustapippuri. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Kaada päälle kuohukerma. Murenna vuoan pinnalle vuohenjuusto. Paista 200-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Anna vetäytyä n. 15 minuuttia foliossa ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

  1. Kannattaa kokeilla myös timjamia punajuurien ja vuohenjuuston kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, pitääpä kokeilla seuraavalla kerralla!

      Poista