torstai 11. lokakuuta 2012

Punaviinivoi


Torstai ja hesari on ihana yhdistelmä. Sitä aina odottaa yhtä innolla uusia ruoka-osion reseptejä. Kesällä luin hyvältä vaikuttavan reseptin punaviinivoille. Voinappeja en ole koskaan aikaisemmin tehnyt itse ja niistä minulle tulee lähinnä mieleen lapsuus ja pitkät automatkat, jolloin pysähdyimme syömään huoltoasemalle lasten lehtipihvit ranskalaisilla. Hesarin resepti kuulosti kuitenkin sen verran houkuttelevalta, että oli pakko kokeilla.

Punaviinivoi onnistui mielestäni hyvin. Konjakkia ei ollut kaapissa, mutta korvasimme sen calvadoksella. Punaiset sipulipalat ja virheät yrtit toivat voihin mukavaa väriä. Maku oli myös oikein hyvä. Harmi että kesä ja grillikausi on jo ohi, koska voisin kuvitella punaviinivoin sopivan todella hyvin grillatun lihan kanssa.

Punaviinivoi

1 pieni punasipuli
2 kuorittua valkosipulinkynttä
1 1/2 dl punaviiniä
300 g voita
1 ruukku leikattua persiljaa
2 rkl leikattua timjamia
1 tl rouhittua mustapippuria
2 tl konjakkia

Ota voi hyvissä ajoin pehmenemään huoneenlämpöön. Kuori ja hienonna punasipuli pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kaada viini kattilaan ja lisää sipulit. Anna kiehua, kunnes jäljellä on noin puoli desiä nestettä, ja anna sen jäähtyä.

Sekoita huoneenlämpöinen voi ja punaviini-sipuliseos keskenään hyvin vatkaten. Lisää joukkoon hienonnetut yrtit, mustapippuri ja konjakki. Kääri tangoksi voipaperin tai kelmun avulla ja siirrä jääkaappiin jäähtymään. Anna voin kovettua kunnolla. Leikkaa kylmästä punaviinivoista napit pihvien päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti