keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Kana-sinihomejuustosalaatti


En olisi ikinä uskonut, että kirjoitan blogiini kanasalaatin ohjeen. Kanasalaatti on nimittäin sellainen, josta melkein kaikilla on oma versionsa ja siihen voi laittaa oikeastaan melkein mitä vain. Mekin teimme pitkään kana-pasta-salaattia johon tuli laitettua melkein mitä vain kaapista löytyi perus kasviksien ja pastan sekaan.

Kuukausi sitten olimme vierailulla setäni luona ja illalla he tarjosivat meille kanasalaattia, joka oli erittäin hyvää. Olin jo kirjoittamassa tähän pitkän selostuksen siitä, miksi salaatti oli niin hyvää, mutta turhaan selitän -- kokeilkaa itse! Sen verran vain hehkutan,  että kastike kruunaa koko yhdistelmän.

Kanasta vielä sen verran, että me käytimme maustamatonta kanaa, koska en tykkää kauppojen valmiiksi marinoiduista lihoista. Kanan annoimme marinoitua muutaman tunnin suunnilleen seuraavanlaisessa seoksessa: sitruunaa, suolaa, pippuria, satunnaisia mausteita kaapista ja oliiviöljyä maun mukaan.

Jos et tykkää sinihomejuustosta, niin korvaa se vaikka vuohenjuustolla tai fetalla. 

Kana-sinihomejuustosalaatti

Kastike salaatille:
Noin puolikas sitruuna puristettuna
Loraus oliiviöljyä
Ripaus sokeria
Sopivasti suolaa
Pari pyöräytystä pippurimyllystä
Valkosipulia tai valkosipulijauhetta, jos haluaa

Salaatti:
Salaattia
Rucolaa
Haluamasi kasviksia (meillä oli kurkkua, tomaattia ja paprikaa)
Persikkaa tai nektariinia
Sinihomejuustoa
Kanaa

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

Asettele salaatin ainekset kauniisti lautaselle. Kaada kastike päälle ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti