maanantai 22. lokakuuta 2012

Paahdettu tomaattikeitto

Joskus kun alkaa tehdä mieli jotain herkullista ja maukasta, mutta kevyttä, niin teen paahdettua tomaattikeittoa. Sen tekeminen on erittäin helppoa ja mikä ihana tuoksu keittiöön leivääkään kun tomaatit ja sipulit ovat uunissa paahtumassa. Kaiken lisäksi lopputulos on uskomattoman maukas.  Paahdetun tomaattikeiton resepti on pippurimylly-blogista. Reseptistä tulee vain 2 annosta, joten usein teemme kerralla jopa kolminkertaisen annoksen, koska keiton maku ei huonone uudelleen lämmityksestä.


Yleensä laitamme sekaan pari ruokalusikallista smetanaa joka pehmentää ihanasti paahdettujen tomaattien vahvaa makua. Toisinaan myös paahdettu ruisleipä menee kyytipoikana. Tällä kertaa päätin tuunata keittoa vähän ruokaisammaksi, joten pilkoin sekaan edellisenä päivänä tehtyjä lihapullia ja päälle laitoin rucolaa. Lihapullat ja rucola sopivat keittoon paremmin kuin osasin kuvitellakaan.


Paahdettu tomaattikeitto
(2 annosta)

4 isoa tomaattia
15 kirsikkatomaattia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä, suolaa ja pippuria
5 dl kasvislientä
tuoretta basilikaa, sokeria
balsamiviinietikkaa
(ruokakermaa)
fetajuustoa

Leikkaa tomaatit kahtia ja viipaloi sipuli. Asettele tomaatinpuolikkaat, sipuli ja valkosipulinkynnet uunipellille leivinpaperin päälle. Pirskottele niiden päälle oliiviöljyä sekä suolaa ja pippuria. Paahda 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Kuumenna sitten kasvisliemi kattilassa ja kippaa sekaan paahdetut tomaatit ja sipulit. Keittele 20-30 minuuttia ja soseuta sitten keitto sauvasekoittimella. Laita takaisin liedelle ja kiehauta, mausta basilikalla, sokerilla ja balsamiviinietikalla.  Lisää joukkoon ruokakermaa maun mukaan tasoittamaan makua. Murustele annosten päälle fetajuustoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti