torstai 19. huhtikuuta 2012

Simaa!

Pian se on taas täällä, nimittäin vappu. Simaa ei vaan voi ostaa kaupasta, vaan se on tehtävä itse, koska sen tekeminen on tosi helppoa ja maku niin paljon parempaa kuin kaupan tuotteissa. Valmistumiseen menee joitakin päiviä, joten varatkaa tekeytymiseen aikaan. Kylmässä sima on valmista noin viikossa, lämpimämmässä nopeammin. Ohje on hesarin sivuilta.

Simaa! Rusinoita on paljon, mutta ne ovat niin hyviä

Monissa ohjeissa sitruunat viipaloidaan kuoren ja valkoisen osan kera, mutta suosittelen näkemään hieman vaivaa sitruunan kanssa. Sitruunan valkoinen osa tekee simasta hieman kitkerän, joten se kannattaa jättää kokonaan pois. Perunankuorimaveitsellä kuoren saa helposti irti, jonka jälkeen valkoinen osa lähtee helposti kuorimalla pois. Sitten vaan kuoret ja hedelmäliha kattilaan juoman sekaan.

Sitruunan kuoret ja hedelmäliha

Avatkaa pullot varoen, nimittäin viime vuonna avasimme pullon varomattomasti ja suurin osa pullon sisällöstä oli sillä silmäyksellä keittiön katossa, seinillä ja lattialla rusinoiden kera.




Sima

5 l vettä
2 sitruunaa (luomu)
4 dl fariinisokeria
4 dl sokeria
noin herneen kokoinen nokare hiivaa
rusinoita

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää sokerit. Pese sitruunat huolellisesti harjaten lämpimällä vedellä. Kuori keltainen kuori ohuelti perunankuorimaveitsellä. Irrota sitruunoista valkoinen kuoriosa ja viipaloi sitruunat. Lisää sitruunan kuorisuikaleet ja viipaleet siman joukkoon ja anna jäähtyä haaleaksi. Liota herneen kokoinen hiivanokare nestetilkkaan ja sekoita juomaan. Anna käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Siivilöi ja pullota sima. Pudota jokaiseen pulloon muutama rusina ja siirrä pullot kylmään. Siman valmistuminen vie viileässä noin viikon. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti