sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Mummon kurkut

Valmiit mummon kurkut tarjolla


Isoäidin kurkut, hölskytyskurkut, etikkakurkut.. Nimiä on vaikka mitä, mutta ymmärtääkseni kaikki nimet viittaavat samaan tavaraan, eikö? Isoäitini aina tekee näitä kurkkuja kesäjuhliin, joten mummon kurkut sopii täydellisesti nimeksi.  Olen suuri etikan fani, ja saankin aina kuulla lähipiiriltäni tästä tuotteen suurkulutuksesta. Etikassa olevat kurkut ovat ihania ja niiden valmistus on uskomattoman helppoa ja nopeaa. Kurkut sopivat lisäkkeiksi ihan tuollaisenaan, mutta tällä kertaa kurkut olivat osa bo ssämiä.

Kurkut odottamassa mausteita

Resepti löytyi ruokalan sivulta. Meiltä uupui fenkolin siemenet, jotka varmasti olisivat tuoneet mukavaa vivahdetta kurkkuihin. Vaikka ruokalan reseptillä tehdyt kurkut olivat erittäin maukkaita, niin pitää silti seuraavalla vierailukerralla varmistaa mummoltani, että onko hänellä jokin tietty salainen ainesosa näihin kurkkuihin. Mummot nimittäin usein tietävät ne parhaat reseptit.


Mummon kurkut

1 kurkku
1 rkl tuoretta tillisilppua
1 tl suolaa
2 rkl väkiviinaetikkaa
2 rkl sokeria
1/2 tl fenkolin siemeniä

Leikkaa kurkku siivuiksi. Nosta siivut purkkiin yhdessä muiden ainesten kanssa. Sulje purkki ja sekoita voimakkaasti. Tarjoile kurkut heti tai nosta ne kylmään. Kylmässä seisoessaan niistä irtoaa nestettä ja ne maustuvat paremmin.

Mummon kurkut maustumassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti