keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Juustopallerot



Jääkaapissa oli valkuaisia, joille halusin jotain käyttöä. Yleensä päädyn tekemään valkuaisista marenkia, mutta nyt kaipasin jotain muuta. Pienen tutkiskelun jälkeen löysin juustopalleroiden reseptin karppaus.infon sivuilta.

Pallerot olivat tosi hyviä! Itse käytin juustona oltermannin jämät ja valmiit pallerot tarjoilin tuorejuuston ja miniluumutomaattejen kanssa. Mielestäni pallerot tarvitsivat seurakseen jotain raikasta, koska ne olivat odotettua suolaisempia.

Ohjeen mukaan reseptistä riittää kahdelle henkilölle, mutta mielestäni palleroita olisi riittänyt neljälle pieneksi purtavaksi.


Juustopallerot
4 dl juustoraastetta
4 munanvalkuaista
2 tl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta


Massa raakana
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää muut aineet varovasti nostellen sekaan. Jauhot kannattaa melkein siivilöidä. Tee n. sentin kokoisia kökkäreitä leivinpaperin päälle ja paista heti 225 asteessa kunnes ovat kullanruskeita. Paisuvat noin kaksinkertaisiksi. Pallerot eivät siedä säilytystä, joten ne kannattaa syödä heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti